Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2024. 5. 21., kedd van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Palics idei érdemes polgára

[2013.05.27. 13:10]

Palics Helyi Közösség közgyűlése a meghirdetett pályázatára beérkezett javaslatok alapján a 2013. május 20-án megtartott 4. rendes ülésén döntést hozott a 2013. évben Palics érdemes polgára cím kitüntetettjének személyérÅ‘l. A díjátadóra a Közgyűlés díszülésén került sor 2013. május 25-én a palicsi Öko Központban.

A palicsi helyi közösség az idei javaslatok alapján a Palics érdemes polgári címét fÅ‘tisztelendÅ‘ Leist József esperes plébánosnak ítélte oda a palicsi közösségi szellemi élet fellendítéséért tett erÅ‘feszítései és lelkiismeretes munkája elismeréseként.

 


 

Leist fÅ‘tiszteledÅ‘ 1947. március 6-án született Bácsban, ahol egyben általános iskolai tanulmányait is végezte, míg 1962-ben a szabadkai Paulinumban fejezte be gimnáziumi tanulmányait. Papi szolgálata 1972. március 19. dátummal veszi kezdetét. 1975. augusztus 22. óta a palicsi hívek lelkipásztora.

Uram, add, hogy szeresselek, az embereket szeretve, és szolgáljalak, Å‘ket szolgálva.

Ezen jelmondatával összhangban, állandó lelkesedéssel végzi papi hivatását településünkön. Felújíttatta a Szent Orbán-parókiát és a templomot – melynek kertje a legyszebbek közé tartozik Palicson. Ebben a multikulturális és többnemzetiségű környezetben,  fÅ‘tisztelendÅ‘ Leist atya hozzájárult a felek közötti sikeres együttműködéshez, nemcsak csak a mi helységünket, hanem a szomszédos települések lakóit illetÅ‘en is. Immár, a palicsi mellett, a nagyradonováci hívek lelkipásztora is lett, ahol új, modern templom építésébe fogott.

 

297_2.jpg

297_3.jpg

297_1.jpg

További képek a díszülésrÅ‘l

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::