Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2024. 6. 22., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

A Pavafo Egyesület képzése kézműveseknek

[2016.10.06. 09:49]

A Pavafo Egyesület a Bethlen Gábor Alap támogatásával képzést szervez 'Készítsünk hagyományos használati tárgyakat!' - Képzés vajdasági magyar kézműveseknek címmel. Olyan érdeklÅ‘dÅ‘k jelentkezését várjuk, akik kézművességgel foglalkoznak, illetve szeretnének foglalkozni.

A képzés kezdÅ‘ idÅ‘pontja: 2016. október 5., szerda, 16 óra. A további találkozók idÅ‘pontjait ekkor egyeztetjük a résztvevÅ‘kkel. Az elÅ‘adások és gyakorlati órák október és november folyamán, szerda délutánonként és szombat délelÅ‘ttönként kerülnek megrendezésre. A képzés keretében három technikát sajátítanak el a résztvevÅ‘k: a szalma, a csuhé és a gyékény megmunkálását.

A képzés helyszíne: Palics Helyi Közösség, 24413 Palics, Spliti fasor 1.

A Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetÅ‘en a részvétel INGYENES, vagyis a résztvevÅ‘k az elÅ‘adásokon kívül megkapják a tananyagot, a munkához szükséges eszközöket és az alapanyagokat is. A technikák elsajátítása után záróvizsgát tesznek, valamint a képzés végén oklevelet vehetnek át. A megismert technikákkal készült használati tárgyakat egy kiállítás keretében be is mutatják.

A Pavafo Egyesület 2015-ben sikerrel megvalósította A nÅ‘i kézművesség útja elnevezésű márka kiépítése című projektjét. Ennek keretében számos, kézműves termékek elÅ‘állításával foglalkozó nÅ‘t ismerhettünk meg, akiket a gazdasági lehetÅ‘ségeik kiaknázására tanítottunk. A mostani projekttel a termék-kínálatukat szeretnénk bÅ‘víteni. Tekintettel a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetre, szeretnénk a még itthon maradóknak egy lehetÅ‘séget felkínálni azáltal, hogy megtanítjuk Å‘ket néhány hagyományos kézműves technikára (csuhézás, gyékényezés, szalmafonás). A képzés alatt elsajátítják ezeket a régi mesterségeket, és így maguk is tudnak majd hagyományos tárgyakat (pl. kosarat, szakajtót, alátétet, szalmakalapot stb.) készíteni. A hosszú távú célunk az, hogy az így elÅ‘állított termékeket értékesítve bevételhez jussanak, ezzel erÅ‘sítve a vajdasági magyar nÅ‘k gazdasági erejét.

Csiszár Molnár Anna

a Pavafo Egyesület elnöke

Palics, 2016 októbere

404_2.jpg

404_1.jpg

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::