Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2024. 5. 21., kedd van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Díjazottak

[2009.05.26. 10:29]

Palics HK napja alkalmából a Közgyűlés a következÅ‘ személyeket részesítette elismerésben:

Temunović Bajai Ilona 1938-ban született Zomborban. A pedagógiai fÅ‘iskolán 1960-ban szerzett oklevelet magyar és szerb nyelv szakos tanárként. Még abban az évben munkába állt a palicsi Vladimir Nazor Általános Iskolában, ahol magyar nyelvet és irodalmat tanított a palicsiak nem kevesebb mint 37 generációjának. A diákjaival kialakított közvetlen és szívélyes viszony tette oly kedveltté Bajai tanárnÅ‘t a tanítványai körében.

Dr. Šinković Mirko Szabadkán született 1950-ben. Általános- és középiskolai tanulmányait is itt végezte. Az állatorvosi diplomát 1976-ban Belgrádban szerezte meg, doktori disszertációját pedig a szkopjei egyetemen 2001-ben védte meg. 2003 novemberétÅ‘l sikeresen vezeti a Palicsi Állatkertet. Áldozatos munkájával európai hírűvé tette azt.

Dr. Bíró Imre Topolyán született 1929-ben. Az általános- és középiskola befejezése után a szarajevói, majd a zágrábi orvosi egyetem hallgatója. 1965-ben diplomált általános orvosként, és egészen 1994-ig, nyugdíjba vonulásáig a palicsi egészségházban dolgozott. A sport mindig is jelentÅ‘s szerepett játszott életében, egy idÅ‘ben a palicsi labdarúgó klub elnöke is volt.
Nyers Antal Ludason született 1939-ben. A belgrádi bÅ‘ripari fÅ‘iskola elvégzése után a magyarkanizsai Elita cipÅ‘gyárban dolgozott, és Å‘ a legrégebbi iparos Palicson. 1963-ban megkapta az Világbéke-díjat, mert Gázában szolgált az ENSZ kötelékében. A Palicsi Rotary Klub egyik alapítója és tevékeny tagja, amely révén rendszeresen részt vesz a palicsi humanitárius akciókban.
1994. és 2003. között Å‘k vezették a Palics Helyi Közösséget.

Mirko Stojnić Újvidéken született 1929-ben. Iskoláit Óbecsén és Újviséken végezte, az építészeti egyetemet pedig Belgrádban kezdte. 1947-tÅ‘l folyóiratok, könyvek látványterveit készítette. Számos nyelv és a történelem kitűnÅ‘ imerÅ‘jeként ismerkedik meg a heraldikával-címertannal, és a címerek és zászlók tanulmányozásával kezd foglalkozni. A címertan jeles szakértÅ‘jeként a Szerbiai Heraldikai Társaságnak és a CímerszakértÅ‘k Londoni Nemzetközi Egyesületének. 2009. tavaszán Palics Helyi közösség Tanácsának felkérésére megtervezte Palics címerét.

Díjazottak

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::