Mesna zajednica Palić
srpski | magyar | English Danas je 2. 3. 2021, utorak.
   VESTI MESNA ZAJEDNICA PALIĆKE ULICE DEŠAVANJA GALERIJA SLIKA   

VESTI

Otvorena izložba povodom 170 godina turizma na Paliću

[16.09.2015. 13:50]

Dana 15. septembra 2015. godine je u kongresnoj sali Velike terase otvorena izložba povodom svečanog obeležavanja 170 godina palićkog turizma i 35 godina od osnivanja Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica. Izložba koja nosi naziv ,,Graditeljsko nasleđe Palića“ organizovali su Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica, Park Palić d.o.o. i Palićki turistički pul.

Specijalni gosti na orvaranju izložbe su bili pedsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Na izložbi na 30 panoa je peredstavljeno bogato arhitektonsko i prirodno nasleđe Palića.

Po rečima Ištvana Pastora, Palić kao truristički potencijal ima veliki značaj, sa izuzetno bogatom tradicijom od 170 godina. - U ovom momentu je izuzetno bitno da neki veliki 'igrač' uloži u Palić i time doprinese daljem razvoju turizma na Paliću. Usvajanjem Master plana na nekoj on narednih Skupština stvoriće se uslovi da se raspiše tender za zainteresovane da ulože u izgradnju velikih objekta i bogatog sadržaja na skoro 9 hektara površine. Sa izgradnjom ovakvih objekata pokrenuće se Palić i ponovo će dobiti na atraktivnosti. Postoji uzrečica gde ima kranova nema turizma. Moje mišljenje vezano za Palić je sasvim drugačije, ako uskoro na Paliću ne bude kranova koji će graditi hotele i kompleks bazena i bogate sadržaje neće biti daljeg napredka turizma. Bitno je da se pojavi 'veliki igrač' koji će sa velikim brojem turista puniti svoje kapacitete kako bi isplatio svoje ulaganjem, samim tim će povući i ostale preduzetnike koji će moći da žive i imaju koristi od toga.  Za mene je ova činjenica najbitnija u vezi proslave 170 godina turizma.

Izvor: www.subotica.info

Ostale vesti...

 
::Preporučujemo::
- Zajednički projekat Palića i Đule u okviru programa "Evropa za građane i građanke"

- Pravilnik o bližem uređivanju postupka javne nabavka

- Izradu sajta finansirao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice

- Palićke ulice

- Pošaljite nam vaše mišljenje u KNJIZI GOSTIJU

- Slika Palića gledano iz svemira

- Susret gradana bratskih gradova u Eršekhalmi

::Vreme danas::
::Linkovi::