Mesna zajednica Palić
srpski | magyar | English Danas je 7. 12. 2021, utorak.
   VESTI MESNA ZAJEDNICA PALIĆKE ULICE DEŠAVANJA GALERIJA SLIKA   

VESTI

Dobitnici priznanja

[26.05.2009. 10:29]

Skupština Mesne zajednice Palić je na svojoj 7. redovnoj sednici, održanoj dana 27. aprila 2009. godine donela je sledeću odluku: Dodeljuje se priznanje za posebna zalaganja i doprinose u radu i razvoju Mesne zajednice Palić sledećim licima:
gospođa Temunović Bajai Ilona, profesor mađarskog jezika i književnosti za rezultate na polju obrazovanja
dr. Biro Imre i Njerš Antal, rukovodioci Mesne zajednice Palić u periodu od 1994. do 2003. godine za svoj doprinos u unapređenju uslova života na Paliću
dr. Mirko Šinković, direktor Zoološkog vrta na Paliću za promociju Palića
Mirko Stojnić, umetnički dizajner i heraldičar za izradu grba Palića

Temunović Bajai Ilona rođena je 1938. godine u Somboru. Diplomirala je na pedagoškoj višoj školi 1960. godine kao profesor mađarskog i srpskog jezika. Iste godine zaposlila se u osnovnoj školi Vladimir Nazor na Paliću, gde je predavala mađarski jezik i književnost za čak 37 generacija Palićana. Neposrednost i srdačnost prema učenicima koji je zbog njenog načina rada izuzetno poštuju i vole, vrline su koje krase profesoricu Bajai.

Dr. Mirko Šinković rođen je u Subotici 1950. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Subotici. Diplomu veterinara dobio je u Beogradu 1976. godine, a doktorsku disertaciju je branio u Skopju 2001. Od novembra 2003. godine uspešno vodi Zoološki vrt na Paliću i svojim upornim radom je postigao da ova intitucija postane poznata širom Evrope.

Dr. Imre Biro rođen je u Bačkoj Topoli 1929. godine. Nakon osnovne i srednje škole upisuje Medincinski fakultet u Sarajevu i Zagrebu. Diplomirao je 1965. godine kao lekar opšte medicine, i sve do svog penzionisanja 1994. radio je u domu zdravlja na Paliću. Sport je uvek zauzimao značajno mesto u njegovom životu, bio je predsednik palićkog fudbalskog kluba.
Njerš Antal rođen je u Šupljaku 1939. godine. Studirao je na kožarskoj višoj školi u Beogradu. Radio je u fabrici obuća Elita u Kanjiži i on je najstarija zanatlija na Paliću. 1963. godine dobio je Nagradu svetskog mira Ujedinjenih nacija za svoje učinke u Gazi. Jedan je od osnivača i aktivan član je Rotary Kluba Palić, preko kojeg redovno učestvuje u humanitarnim akcijama za dobrobit Palićana.
Od 1994. do 2003. godine oni su vodili Mesnu zajednicu Palić. 

Mirko Stojnić je rođen u Novom Sadu 1929. godine. Školovao se u Starom Bečeju i Novom Sadu, a studije arhitekture upisuje u Beogradu. Od 1947. likovno je opremao časopise i knjige. Kao poliglota i odličan poznavalac istorije susreće se sa heraldikom i proučava grbove i zastave. Kao veliki poznavaoc heraldike postaje član heraldičkog društva Srbije i Londonskog međunaradonog udruženja heraldičara. U proleće 2009. godine na zahtev Saveta Mesne zajednice osmislio je grb Palića za koji i dobija ovo priznanje.

Dobitnici priznanja

Ostale vesti...

 
::Preporučujemo::
- Zajednički projekat Palića i Đule u okviru programa "Evropa za građane i građanke"

- Pravilnik o bližem uređivanju postupka javne nabavka

- Izradu sajta finansirao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice

- Palićke ulice

- Pošaljite nam vaše mišljenje u KNJIZI GOSTIJU

- Slika Palića gledano iz svemira

- Susret gradana bratskih gradova u Eršekhalmi

::Vreme danas::
::Linkovi::